Az ifi csapatnak a bajnokság megnyerése a cél

Az ifi csapatnak a bajnokság megnyerése a cél

2020-02-18 12:55

A felnőtt csapatunk nem tudta felvenni a versenyt a nagyobb játékerőt képviselő Dabas ellen az év első mérkőzésén, és kilenc góllal alul maradtunk: (27-36). így a tizenkettedik forduló után, négy csapattal azonos pontszámban, a tabella középmezőnyében helyezkedünk el. A Férfi Ifjúsági III. osztály-G csoportjában szereplő ifik viszont jó játékkal megnyerték a mérkőzést: (36-27). Ezzel az eredménnyel, továbbra is, egy pont különbséggel a második helyen állnak ifistáink.

A téli alapozás alatti változásokról és a tavaszi tervekről Kun István vezetőedzőnket kérdezte a vira.hu szerkesztősége:

– A sikeres őszi fordulók után voltak távozóink, amit nyilván a csapat meg fog érezni a tavaszi fordulókban. Nevezetesen, Marjanic Nevanja távozása, aki meghatározó játékosunk volt, de ugyanígy a kapus Sárközi Zsoltra sem számíthatunk tavasszal. Viszont, úgy gondolom, hogy ez új fejezetet nyit a fiatalok előtt. Ez látható is volt a mai meccsen is. Egy fiatalabb átlagéletkorú csapat volt a pályán és ez a közeljövőben is, az eredménytől függetlenül, így fog történni. A jövőben őket, akik rendszeresen járnak edzésekre, egyre többet fogom játszani.

– Az ificsapatra áttérve, nagy az átfedés. Nem lesz egyszerű a kettős terhelést erővel bírni. De, azt gondolom, ahhoz, hogy igazán megerősödjenek ezek a gyerekek, ezt a heti – napi két meccset kell, hogy bírják. Az ifjúsági csapattal mindenképp szeretnénk a dobogó legfelső fokán végezni. Persze tisztességesen kell lejátszani a felnőtt mérkőzéseket is. Hogy ebből hány pont jön össze, most még megjósolni sem tudom. De a lényeg, hogy van tetemes előnyünk és remélem, a bennmaradás talán nem forog veszélyben.

– Az serdülő csapatnál annyi változás van, hogy Kocsis Tamás kapust kölcsönadtuk Lajosmizsének, hogy két osztályban, az ifiben és a serdülőben is tudjon védeni és minél többet legyen a kapuban. így, Balogh Bence lesz a serdülőben a sztenderd kapusunk. A serdülő csapatban bőségesen megvagyunk, hiszen az izsáki játékosok mellett a kecskeméti piáros játékosok is rendelkezésre állnak, 14-15 fős keretünk van. A serdülő csapat célja a tavasszal, hogy a lehetőségekhez képest  minden meccset próbáljunk tisztességesen lejátszani. Az gondolom, hogy a dobogóra még van esélyünk, de többre nincs, a bajnokság megnyerésére már nem jöhet számításba. De, nyilván meg kell alapozni, mert jövőre ők lesznek az ifjúsági csapat tagjai, és szeretném, ha már most hozzászoknának a kemény csatákhoz.

Forrás:
Vira

Szeretnél tagja lenni a csapatunknak?